Oncogen stopt, oprichting Stichting Erfelijke Kanker Nederland een feit

Vol trots kijken wij terug op hoe Oncogen zich onder de hoede van Borstkankervereniging Nederland heeft ingezet voor mensen met een erfelijke aanleg voor borstkanker. Eerst als Programmacommissie Erfelijkheid, sinds 2015 als Oncogen.

Er is steeds meer bekend over dit onderwerp. Erfelijke aanleg betreft meer mensen dan gedacht – ook gezonde – . Bovendien gaat het over meerdere soorten kanker dan alleen borstkanker. Daarom is het tijd om het onderwerp breder te trekken.  De vrijwilligers van Oncogen zetten hun werk voort binnen de zelfstandige Stichting Erfelijke Kanker Nederland. SEKN hoopt de belangenbehartiging,  de informatievoorziening en het lotgenotencontact op het gebied van erfelijke aanleg voor kanker de aandacht en professionaliteit te bieden die dit onderwerp verdient.

Als Borstkankervereniging Nederland steunen wij dit initiatief. SEKN zal gaan opereren als zelfstandige stichting, wat betekent dat Oncogen per 1 januari 2022 wordt opgeheven. De samenwerking tussen BVN en SEKN op het gebied van erfelijke aanleg voor borstkanker blijft, zoals we dat gewend waren met Oncogen. Het eerste mooie voorbeeld van die samenwerking is de campagne ‘Het zit in de familie’, die eind januari 2022 live gaat. Hierin worden de verwijscriteria voor een BRCA-mutatie onder de aandacht gebracht. Als Borstkankervereniging Nederland blijven wij mensen met borstkanker en erfelijke aanleg voorzien van goede informatie, van lotgenotencontact en laten wij hun stem horen. Informatie over erfelijke aanleg borstkanker blijft beschikbaar via de website borstkanker.nl.

Wij danken de vrijwilligers die zich namens Borstkankervereniging Nederland/Oncogen jarenlang hebben ingezet voor mensen met erfelijke aanleg. Wij wensen hen veel succes met Stichting Erfelijke Kanker Nederland (www.kankerindefamilie.nl, info@kankerindefamilie.nl).

 

Hier lees je onze informatie over erfelijke aanleg voor borstkanker

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!