Toegang tot borstkankermedicatie, een neerwaartse spiraal

Nederlandse borstkankerpatiënten hebben op dit moment slechter toegang tot medicatie dan in andere Europese landen. Borstkankervereniging Nederland vindt dat dit niet kán.

Op dit moment zijn de middelen Trodelvy, Verzenios, Lynparza, Enhertu en Keytruda, waarvan de werking is aangetoond, niet beschikbaar voor de patiënten met een vorm van borstkanker. Dit aantal zal naar verwachting toenemen, omdat er meer medicijnen niet in het Nederlandse verzekerde pakket zullen komen. 

BVN heeft de verschillende oorzaken en gevolgen ervan op een rijtje gezet. Ook maakten we een overzicht van de medicijnen waar het om gaat en hebben we nagedacht over mogelijke oplossingen. Dit overzicht staat in het achtergrondartikel op onze website.

Borstkankervereniging Nederland roept de betrokken partijen op de 2600 borstkankerpatiënten die hiermee te maken hebben zo snel mogelijk toegang te geven tot de beschikbare behandelingen. Hierover lieten we op 27 oktober een persbericht uitgaan. 

Op onze website staat een uitgebreid achtergrondartikel over de actuele situatie rondom niet-beschikbare medicatie. Wilt u hier meer over weten, dan kunt u contact opnemen met Marjolein Scholten, belangenbehartiger bij BVN: scholten@borstkanker.nl of 06-14509566

Gepubliceerd op 27 oktober 2023

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!