Wandelen hielp Tineke door de behandelingen heen

Tineke

Tineke (46): “Wandelen hielp me door de behandelingen heen. Bijna elke morgen moest ik uit bed om de hond uit te laten. Wandelen betekent voor mij mijn hoofd leegmaken en genieten van de natuur. Het eerste wat ik zei toen ik de diagnose borstkanker kreeg was: als ik beter mag worden dan is de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht wandelen mijn doel.

Afstand houden terwijl een knuffel zo nodig is

In coronatijd kreeg ik de diagnoses borstkanker. Alleen naar het ziekenhuis voor onderzoeken en behandelingen. Afstand houden terwijl ik een knuffel of een arm om je heen zo nodig had. Dat maakte het een zwaar traject.

Wandelen met lotgenoten

Op 17 september wandel ik met 20 lotgenoten de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht. Via een lotgenotengroep op Facebook zijn we met elkaar in contact gekomen. We kennen elkaar alleen online, hebben elkaar nog nooit in het echt ontmoet. De gesprekken die we hebben zijn mooi. We begrijpen elkaar. En we wisselen informatie uit en delen met elkaar wat we meemaken en wat ons medisch traject is.

Iedereen om je heen probeert zich in te leven in je. Maar pas als je hetzelfde hebt meegemaakt, dan weet je hoe het is. Dan hoef je soms maar weinig te zeggen om begrepen te worden. Ook al gaat iedereen er op zijn eigen manier mee om, het is toch anders als je dezelfde dingen hebt meegemaakt. Tijdens de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht gaan we elkaar voor het eerst ontmoeten.

Veranderd door de ziekte

Innerlijk en uiterlijk ben ik veranderd door de ziekte. Ik heb nog veel last van mijn geheugen, mijn borstkas, ik heb oedeem in mijn linkerarm, veel spier- en gewrichtspijn en ben vermoeid.

Ik moet het vertrouwen in mijn eigen lijf weer terugkrijgen. Dat heeft tijd nodig merk ik. Bij ieder pijntje of kwaaltje denk ik: help, het zal toch niet?! Nee, ik word niet meer de Tineke die ik was voordat ik ziek werd.

Steun van alle kanten

Het geld op mijn actiepagina stroomt van alle kanten binnen. Heel veel mensen willen mij steunen, dat is voor mij ook een extra stimulans. Mijn familie en vrienden hebben de link van de pagina ook gedeeld met hun vrienden enzo, dat leverde ook veel mooie donaties op.”

Loop ook mee! 

Zien we jou ook op 17 september tijdens de Pink Ribbon Dam tot Dam Wandeltocht? Er zijn 4 verschillende afstanden die je kan wandelen. 

Ook vanuit BVN zijn we van de partij! Wil je liever met ons de 10 kilometer meelopen? Dat kan ook.

Bekijk hier ons team

Natuurlijk kan je ook je eigen team starten.

Schrijf je hier in!
 

Bron: Pink Ribbon

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!