Borstkanker in jouw cultuur

Borstkanker in jouw cultuur

Anderstalig

Als je uit een ander land met een andere cultuur komt, is Nederlands spreken en lezen misschien moeilijk voor je. Praten over borstkanker is dan ook vaak lastig. In sommige culturen praten mensen liever niet over borstkanker. BVN werkt samen met Stichting Mammarosa. Zij kunnen je helpen.

1 op de 7 vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Veel van deze vrouwen hebben moeite met de Nederlandse taal en/of durven in hun cultuur niet goed over borstkanker te praten met familie of vrienden.  Ze gaan dan soms (te) laat naar een dokter. Maar juist bij borstkanker is het belangrijk om er snel bij te zijn. Dan is de kans dat je weer beter wordt veel groter.

Stichting Mammarosa ondersteunt deze vrouwen. Zij geven informatie over borstkanker in twaalf verschillende talen. Ook hebben ze eenvoudige filmpjes over borstkanker gemaakt. Mammarosa kan je in contact brengen met vrouwen die jouw taal spreken en die ook borstkanker hebben of hebben gehad. Zij kennen jouw cultuur en snappen goed wat jij meemaakt.

Ga naar de website van Mammarosa.

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!