Steun en hulp

Steun en hulp

Steun en hulp bij emoties

Emotionele klachten na borstkanker zijn heel normaal. Bijna iedereen heeft er last van. Als je er zelf en met steun van je omgeving niet uit komt, kan het helpen om met lotgenoten in contact te komen.

Mensen die ongeveer hetzelfde hebben meegemaakt als jij, begrijpen als geen ander waar je doorheen gaat. Daarnaast zijn er ook inloophuizen of andere centra met gespecialiseerde vormen van hulp. Of kijk in onze Verwijsgids voor psychologische ondersteuning. Ook via Borstkankervereniging Nederland kun je in contact komen met ervaringsdeskundigen. Zij zijn er voor jou.

Ervaringsdeskundigen

Onze vrijwilligers van het Serviceteam hebben allemaal zelf borstkanker gehad en weten waar ze het over hebben. Zij kunnen je bijstaan met praktische informatie en emotionele steun. Bijvoorbeeld als je keuzes moet maken voor een bepaalde behandeling, je baalt van de late gevolgen of je gewoon eens lekker van je af wilt praten. Het Serviceteam is zowel telefonisch als digitaal bereikbaar.

Neem contact op met ons Serviceteam.

Lotgenoten

Er zijn mensen als jij. Lotgenoten die je twijfels, onzekerheden of angst herkennen. Met wie je kunt praten, huilen en lachen. Bij ons beheren lotgenoten de Ervaringslijn. Zij zijn maandag, woensdag en vrijdag van 10.00-12.00 uur bereikbaar. Ook hebben wij B-actief, onze borstkankeragenda vol (lotgenoten)activiteiten. Lotgenotencontact vindt ook vaak plaats op social media, zoals in (besloten) Facebookgroepen. Hier kun je ervaringen van anderen met borstkanker lezen en vragen stellen.

Bekijk hier de verschillende Facebookgroepen.

Inloophuizen

In Nederland zijn er 75 inloophuizen voor mensen met (borst)kanker, hun naasten en nabestaanden. Hier kun je zonder verwijzing terecht voor een goed gesprek, ontspanning of begeleiding. In een aantal inloophuizen is ook professionele ondersteuning mogelijk door een psycholoog of een maatschappelijk werker. Deze begeleiding wordt meestal (gedeeltelijk) vergoed door de ziektekostenverzekeraars.

Zoek een inloophuis bij jou in de buurt op de website van IPSO.

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!