Keuzehulp Aanvullende behandeling bij borstkanker

Keuzehulp Aanvullende behandeling bij borstkanker

Deze keuzehulp bestaat eigenlijk uit vier verschillende keuzehulpen. Er zijn verschillende soorten borstkanker. Daarvoor zijn ook verschillende soorten aanvullende behandelingen of combinaties daarvan. Welke van de vier keuzehulpen voor jou geschikt is hangt dus af van de soort borstkanker die je hebt.

Het is belangrijk dat je weet welke soort borstkanker je hebt, voor je gaat starten met een keuzehulp. Het gaat om keuzehulpen voor borstkanker met de volgende kenmerken:

  1. Hormoon-gevoelige borstkanker (én HER2-neu negatief)
  2. HER2-neu positieve borstkanker
  3. Hormoon-gevoelige én HER2-neu positieve borstkanker
  4. Triple negatieve borstkanker

Welke van de vier ook van toepassing is op jouw soort borstkanker, je krijgt er informatie over de soorten behandeling en de voor- en nadelen van iedere behandeling. En je kunt aan de hand van stellingen aangeven wat bij de keuze voor jou belangrijk is.

Het keuzehulpplatform www.keuzehulp.info heeft gemiddeld 175 bezoekers per dag. Per jaar zou dat dus neerkomen op gemiddeld ongeveer 64.000 bezoekers. Of zij ook daadwerkelijk keuzehulpen bekijken, en zo ja welke keuzehulp ze bekijken en hoe lang ze op de site blijven is niet bekend (d.d. april 2018).

Evaluatie

In onze evaluatie vind je per onderwerp de plus- en minpunten over de Keuzehulp Aanvullende behandeling bij borstkanker. Deze kun je in gedachten houden als je de keuzehulp gaat gebruiken of ze kunnen je helpen om te bepalen of deze tool iets voor je is.

Bekijk de evaluatie

Voor wie

Voor vrouwen bij wie tijdens de operatie de tumor in de borst (en eventueel lymfeklieren) is weggehaald en die in aanmerking komen voor een aanvullende behandeling. Ook voor vrouwen die tijdens of na de operatie nog zijn bestraald. De keuzehulp is niet bedoeld voor mannen met borstkanker of als je uitgezaaide borstkanker hebt en ook niet om stil te staan bij of je wel of geen neo-adjuvante (voor de operatie) behandeling wilt.

Waarvoor te gebruiken

Deze keuzehulp is bedoeld om je voor te bereiden op het gesprek met je arts of verpleegkundig specialist over aanvullende behandelingen. Samen kies je vervolgens de behandeling die het best bij je past.

Vorm

Website

Kosteloos

Ja, voor patiënten. Ziekenhuizen die de keuzehulp inzetten in hun eigen systeem en werkwijze betalen daarvoor.

Taal

Nederlands

Ga naar de keuzehulp

Logo patient+
Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!