Keuzehulp Borstkanker (operatie) PATIENT+

Keuzehulp Borstkanker (operatie) PATIENT+

De keuzehulp geeft beknopte informatie over twee verschillende operatietechnieken (borstsparende operatie en volledige borstverwijdering) en over borstkanker in het algemeen.

De informatie wordt verduidelijkt met illustraties, een vergelijkingstabel en foto’s van patiënten, om voorbeelden van het eindresultaat te laten zien. Daarnaast wordt een overzicht gegeven van de overlevingskansen en is er een vergelijkingstabel waar alle belangrijke verschillen op een rij staan. Op de pagina’s ‘Belangrijke Punten’ word je kennis getoetst. Bij ‘Uw Keuze’ vul je in wat voor jou belangrijk is. Tijdens het doornemen van de informatie kun je aantekeningen maken. Je kunt de keuzehulp na afronding uitprinten, inclusief je aantekeningen. Zo kun je alles nog eens rustig nalezen en bespreken met je zorgverlener(s) en/of naasten.

Alleen het eerste deel van de keuzehulp kun je gratis bekijken (algemene informatie over borstkanker en informatie over de optie borstsparend opereren). Om de keuzehulp te gebruiken waarvoor deze bedoeld is, moet je betalen (zie hieronder).

Wat niet is opgenomen in de keuzehulp:

  • Patiënten met grotere tumoren kunnen mogelijk, afhankelijk van tumorsoort en algemene gezondheid, in aanmerking komen voor een borstsparende operatie. In deze gevallen wordt chemotherapie gegeven om de tumor voorafgaand aan de operatie kleiner te maken.
  • De esthetische aspecten (wat is mooi en wat is mogelijk op het gebied van protheses en borstreconstructie) komen hier niet aanbod. Daarvoor heeft PATIENT+ een aparte keuzehulp Borstreconstructie ontwikkeld.

Evaluatie

In onze evaluatie vind je per onderwerp de plus- en minpunten over de Keuzehulp Borstkanker. Deze kun je in gedachten houden als je de keuzehulp gaat gebruiken of ze kunnen je helpen om te bepalen of deze tool iets voor je is.

Bekijk de evaluatie

Voor wie

De keuzehulp is geschikt voor vrouwen die net de diagnose borstkanker hebben gekregen en voor wie een operatie mogelijk is. De keuzehulp is niet geschikt voor mannen.

Waarvoor te gebruiken

Deze keuzehulp gaat over de verschillende operaties voor vrouwen met borstkanker. De keuzehulp kan je helpen om na te denken over wat belangrijk voor je is. Zo kun je je voorbereiden op het gesprek met je zorgverlener. Samen kiezen jullie de behandeling die het beste bij je past.

Vorm

Website

Kosteloos

Nee, om de keuzehulp 30 dagen te kunnen gebruiken betaal je 19,90 euro. Als ze verzekerd bent bij CZ is het gratis.

Taal

Nederlands

Ga naar de keuzehulp

Logo patient+
Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!