Kanker Nazorg Wijzer

Kanker Nazorg Wijzer

De Kanker Nazorg Wijzer (KNW) is een online zelfmanagement programma voor herstel na kanker. Het brengt in kaart welke klachten en problemen na de behandeling aanwezig zijn. Daarnaast geeft het op maat opdrachten en adviezen hoe je ervaren klachten en problemen kunt verminderen. Het is kosteloos beschikbaar. Een verwijzing van een arts is niet nodig.

De KNW biedt ondersteuning voor mensen die na hun behandeling voor kanker met hun herstel aan de slag willen gaan op zowel psychosociaal als fysiek gebied. Ook biedt het ondersteuning als je wilt werken aan een gezonde leefstijl. De adviezen en informatie zijn toegespitst op je persoonlijke situatie. Je wordt niet doorverwezen naar hulpverleners.

Het programma is verdeeld in de volgende modules: vermoeidheid, werk, relaties, angst en somberheid, beweging, voeding, roken en restklachten. Op basis van de vragenlijst die je invult (dit duurt 15-30 minuten) krijg je een advies over met welke module(s) je het beste aan de slag kunt gaan. Deze modules zijn gericht op het verbeteren van je zelfmanagementvaardigheden. Per module ontvang je uitleg over betreffend onderwerp. Dit wordt ondersteund door video’s waarin ex-patiënten vertellen over hun herstel. Er zijn ook video’s waarin deskundigen en zorgverleners uitleg geven. Naast de informatie krijg je adviezen en kun je opdrachten maken. Deze adviezen zijn makkelijk terug te vinden en blijven een half jaar tot je beschikking.

Je kunt het programma thuis zelfstandig gebruiken. Het is een intensief programma. Het resultaat kan per persoon verschillen.

Evaluatie

In onze evaluatie vind je per onderwerp de plus- en minpunten over de Kanker Nazorg Wijzer. Deze kun je in gedachten houden als je de website gaat gebruiken of ze kunnen je helpen om te bepalen of deze tool iets voor je is.

Bekijk de evaluatie

Voor wie

Voor mensen bij wie de behandeling van kanker is afgerond en willen werken aan hun verdere herstel. De Kanker Nazorg Wijzer is wetenschappelijk onderzocht bij volwassen vrouwen en mannen die:

1. In het verleden kanker hebben gehad.

2. Maximaal een jaar geleden hun primaire behandeling (operatie, chemotherapie en/of radiotherapie) hebben afgerond.

3. Geen tekenen van kanker meer hadden bij het laatste bezoek aan de specialist.

Waarvoor te gebruiken

Het helpt bij herstel na de behandeling van kanker. Dit programma kan ondersteuning bieden bij het verbeteren van de kwaliteit van leven en eventuele ervaren problemen verminderen. Ook kan het programma bijdragen aan een gezondere leefstijl. De informatie, opdrachten en adviezen in de modules kunnen je hierbij helpen. Doordat adviezen worden afgestemd op de persoonlijke situatie, krijg je helder inzicht in de gevoeligheden in eigen situatie. Het programma helpt je met specifieke tips en adviezen.

Vorm

Website met een persoonlijke inlognaam en wachtwoord.

Kosteloos

Ja, het is kosteloos te gebruiken. Je hebt dan een half jaar toegang.

Taal

Nederlands

Ga naar de website

nazorg wijzer logo
Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!