Minder moe bij kanker

Minder moe bij kanker

Minder moe bij kanker is een internettherapie voor ernstige, chronische vermoeidheid bij of na kanker. Je leert in acht sessies anders om te gaan met vermoeidheid en beter om te gaan met je energie. Het resultaat kan per persoon verschillen.

De cognitieve gedragstherapie start met een telefonische intake. Daarna volg je de behandeling online, onder begeleiding van een therapeut. Hij of zij reageert op jouw vorderingen en eventuele vragen. Elke sessie bevat leeswerk, opdrachten en oefeningen. De therapie is een intensief traject van 3-4 maanden welke tijd en discipline vergt. Je bent er ongeveer 30 minuten per dag mee bezig. De online begeleiding kan aangevuld worden met gesprekken op locatie, via de telefoon of via videogesprekken.

Evaluatie

In onze evaluatie vind je per onderwerp de plus- en minpunten over Minder moe bij kanker. Deze kun je in gedachten houden als je de website gaat gebruiken of ze kunnen je helpen om te bepalen of deze tool iets voor je is.

Bekijk de evaluatie

Voor wie

(Ex-)kankerpatiƫnten ouder dan 18 jaar, die last hebben van ernstige vermoeidheid die niet over gaat na rust en welke al zes maanden of langer duren. De vermoeidheid hindert ernstig in de dagelijkse bezigheden. Verder mag er geen lichamelijke verklaring (meer) voor de klachten zijn. Na een korte screening wordt gekeken of de klachten binnen de therapie passen.

Waarvoor te gebruiken

Het online instrument biedt hulp/therapie bij chronische vermoeidheid bij of na kanker. Het doel is herstel van ernstige vermoeidheid door het leren hier beter mee om te gaan.

Vorm

Online therapie, website

Kosteloos

Ja, alleen met verwijzing van huisarts of medisch specialist (met specifieke kenmerken) en als de klachten binnen de verzekerde zorg vallen wordt het vergoed via de basisverzekering. Het programma blijft beschikbaar ook na afronding van de therapie. Mocht de zorg niet verzekerd zijn dan betaal je de behandeling zelf.

Taal

Nederlands

Ga naar de website

Logo HDI
Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!