Oktobermaand

Oktobermaand

oktobermaand

Oktober is de borstkankermaand. Houd deze pagina in de gaten voor al het nieuws rondom de borstkankermaand met het thema ‘Zelfliefde' en wat we verder doen deze maand.

Deze maand is voor Borstkankervereniging Nederland bijzonder, omdat het ons helpt om met zijn allen stil te staan bij borstkanker en wat dat voor iedere patiënt betekent. Als mens kom je ineens in zo'n onzekere situatie terecht met een enorm ingrijpend traject voor de boeg. Daar kunnen allerlei onzekerheden bij komen kijken waardoor je misschien heel anders eindigt dan je begon als mens.

Daarom ook het thema Zelfliefde: hoe blijf je mild voor jezelf als je zo onder druk komt te staan? Hoe leer je van je nieuwe ik te houden? 

BVN in de media

mediaknip

Regelmatig verschijnt BVN in de media. Met verhalen uit het werkveld, maar ook met persoonlijke verhalen komen we voorbij, zo ook deze oktobermaand.

Lees hier onze verhalen

Activiteiten 

kankervrijdag

Vrijdag 28 oktober was BVN aanwezig bij KankerVrijDag. Met KankerVrijDag vieren we dat gelukkig steeds meer mensen ‘kankervrij’ worden verklaard. Want de kans dat je geneest of kunt leven met deze ziekte blijft stijgen. Helaas geldt dit goede nieuws nog lang niet voor iedereen. Vandaar het motto van deze dag: vieren en vragen.

We vieren het leven, we vragen aandacht voor hoe mensen het leven na kanker ervaren én we vragen om bij te dragen aan meer onderzoek naar kanker. Zodat iedereen in de toekomst ook écht kankervrij kan zijn.

KankerVrijdag draait dus om positiviteit met een serieuze ondertoon. We startten de middag met de uitdagingen waar survivors mee te maken hebben. Daarna was het tijd voor een feestje: op de KaVrijMibo, de kankervrijdagmiddagborrel toostten we op een kankervrije toekomst, op de klanken van Lisanne Spaander en een speciaal door survivors samengestelde playlist met toepasselijke tracks.

 

Week van de Boezem

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!