Oktobermaand

Oktobermaand

oktobermaand

Oktober is de borstkankermaand. Houd deze pagina in de gaten voor al het nieuws rondom de borstkankermaand met het thema ‘Zij aan zij' en wat we verder doen deze maand.

Deze maand is voor Borstkankervereniging Nederland bijzonder, omdat het ons helpt om met zijn allen stil te staan bij borstkanker en wat dat voor iedere patiënt betekent. Als mens kom je ineens in zo'n onzekere situatie terecht met een enorm ingrijpend traject voor de boeg. Daar kunnen allerlei onzekerheden bij komen kijken waardoor je misschien heel anders eindigt dan je begon als mens.

Dit jaar is het thema Zij aan zij. Borstkanker heb je niet alleen, het raakt ook de mensen om je heen. Wie staat er naast jou? Wie ondersteunt je? Soms gebeurt er iets waar je niet op gerekend hebt. Daarover publiceren we in de Borstkankermaand verschillende verhalen. 

BVN in de media

mediaknip

Regelmatig verschijnt BVN in de media. Met verhalen uit het werkveld, maar ook met persoonlijke verhalen komen we voorbij, zo ook deze oktobermaand.

Lees hier onze verhalen

Activiteiten 

kankervrijdag

Vrijdag 27 oktober is de KankerVrijDag. Een dag om te vieren dat gelukkig steeds meer mensen ‘kankervrij’ worden verklaard. Want de kans dat je geneest of kunt leven met deze ziekte blijft stijgen. Helaas geldt dit goede nieuws nog lang niet voor iedereen. Vandaar het motto van deze dag: vieren en vragen.

We vieren het leven, we vragen aandacht voor hoe mensen het leven na kanker ervaren én we vragen om bij te dragen aan meer onderzoek naar kanker. Zodat iedereen in de toekomst ook écht kankervrij kan zijn.

Zij aan zij: vier verhalen

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!