Bijwerkingen na operatie

Bijwerkingen na operatie

Na elke operatie is de wond de eerste weken gevoelig en soms zelfs pijnlijk.

Je kunt last hebben van een trekkend gevoel. Rondom de wond kan de huid verkleuren en op de plek van het litteken kan een zwelling ontstaan. Dit soort klachten nemen af naarmate de wond verder geneest.

Bijwerkingen borstsparend

Een operatie brengt altijd risico’s met zich mee. Complicaties zoals een nabloeding of wondinfectie kunnen optreden bij een borstsparende operatie. Artsen doen er alles aan om dit te voorkomen.

Bijwerkingen borstamputatie

Complicaties zoals een nabloeding, infectie of littekenvorming kunnen voorkomen bij een borstamputatie.

Bij een borstamputatie worden de gevoelszenuwen vaak doorgesneden. Dit kan fantoompijn opleveren, dat is een doof gevoel opleveren aan de binnenkant van je arm. Je kunt ook last krijgen van zenuwpijn. Meer informatie over pijn na borstkanker en behandelingen vind je hier.

Na een borstamputatie

Na een borstamputatie kan het confronterend zijn om de eerste keer naar de wond te kijken. Doe dit niet alleen, maar samen met een verpleegkundige en/of je partner. De verpleegkundige kan je vertellen wat je ziet. 

Een paar dagen na de operatie kun je jezelf weer verzorgen. Bewegen is goed voor je herstel. De chirurg legt je uit wat je beperkingen zijn.

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!