Borstkankermaand geopend door Koningin Máxima

Maxima

Hare Majesteit Koningin Máxima opende vanochtend de borstkankermaand. Een maand waarin wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor borstkanker. Het was een feestelijke en informatieve bijeenkomst. De koningin luisterde naar het verhaal over 40 jaar Borstkankervereniging Nederland, kreeg het boek 'Alles over borstkanker' overhandigd en ging in gesprek met onze vrijwilligers.

Bestuursvoorzitter Engelien Calis sprak over de afgelopen 40 jaar en de toekomst van BVN. Toegang tot de beste (na)zorg, behandeling op maat, bewuste keuzes, eigen zorgpad voor mensen met uitgezaaide borstkanker en erfelijke/familiaire aanleg is bekend bij iedereen. Dit zijn onze vijf speerpunten voor de komende vijf jaar, die staan beschreven in onze meerjarenstrategie.

Prof. dr. Marie-Jeanne Vrancken Peeters en dr. Hester Oldenburg overhandigden het eerste exemplaar van het boek 'Alles over borstkanker'. BVN werkte mee aan dit boek, door een hoofdstuk over Samen Beslissen te schrijven; één van de aandachtspunten van BVN. Onze leden kunnen het boek met 20 procent korting bestellen. Mail hiervoor naar info@borstkanker.nl.

Ruim 200 vrijwilligers zetten zich in voor BVN. Dankzij hen kunnen wij zóveel doen! De koningin ging met negen vrijwilligers in gesprek, over drie thema's: Leven met en na borstkanker, Vroege opsporing en erfelijke aanleg en De rol van vrijwilligers bij BVN. Hierdoor werden de vele gezichten van borstkanker belicht. Zoals uitgezaaide borstkanker, de invloed op kinderwens en werk, erfelijke aanleg, het bevolkingsonderzoek, mannen met borstkanker en de late gevolgen van behandeling. Koningin Máxima was erg geïnteresseerd en zichtbaar onder de indruk van de verhalen. 

Als gastvrouw ontving onze directeur Cristina Guerrero Paez de koningin en liep met haar mee. "Het zegt heel veel dat de koningin, ondanks de aangescherpte maatregelen, toch stil wilde staan bij onze vereniging en de borstkankermaand. Het is heel bijzonder dat we met haar het verhaal over borstkanker en erfelijke/familiaire aanleg hebben mogen delen. Ze heeft hierdoor laten blijken dat we al 40 jaar heel goed werk doen. Ze heeft uitgesproken dat ze hoopt en verwacht dat we de komende jaren ons werk kunnen voortzetten."

Wil je weten wat we deze maand nog meer voor je in petto hebben? Bekijk het programma van ons jubileumcongres.

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!