Borstkankervereniging Nederland doet verslag over 2020

Al sinds 1980 komt Borstkankervereniging Nederland op voor mensen met borstkanker, erfelijke/familiaire aanleg voor borstkanker en hun naasten. Wij zijn hun vraagbaak, praatpaal en troost-schouder. Wij zijn er.

We kijken met gemengde gevoelens terug op 2020. Door corona ging alles anders. Het virus dat de wereld op de kop zette, zorgde ook bij onze achterban voor veel angst en onzekerheid. Behandelingen die anders gingen, in je eentje naar het ziekenhuis, de gemiste borstkankerdiagnoses onder meer doordat het bevolkingsonderzoek stil kwam te liggen, zijn maar een paar voorbeelden. Te midden van dit alles zetten wij alle zeilen bij om – samen met onze vrijwilligers – informatie te geven, te luisteren en her en der aan de bel te trekken als dat nodig was.

Het was een jaar waarin we flexibeler waren dan ooit. Waarin we voortdurend schakelden en bijstelden. Bijvoorbeeld bij de viering van ons 40-jarig bestaan. In plaats van een congres in maart 2020, organiseerden we een succesvol online kennisfestival. De ontmoeting op 1 oktober met koningin Máxima was onvergetelijk. Het zei veel dat zij, ondanks de aangescherpte maatregelen, samen met ons stil wilde staan bij onze vereniging en de borstkankermaand. Ze sprak uit dat ze hoopt en verwacht dat we de komende jaren ons werk kunnen voortzetten.

Daar gaan wij voor! Dankzij de beperkte middelen die wij in 2020 met subsidies, lidmaatschap, sponsoring en giften ontvingen. We doen wat we kunnen. Wil jij een steentje bijdragen? Word lid of doe een donatie. Alle bedragen, groot en klein, helpen ons om onze doelen te verwezenlijken.

Steun ons!

Lees het jaarbericht

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!