Campagne 'Kanker wacht niet tot corona voorbij is'

Kanker wacht niet

Uit cijfers blijkt dat door de coronacrisis kankerdiagnoses niet altijd op tijd worden gesteld. Patiënten nemen soms niet of laat contact op met hun (huis)arts. Ze zijn bang dat de arts geen tijd heeft, of vrezen met corona besmet te worden in de wachtkamer. Ook zijn er patiënten met kanker die zich zorgen maken over hun behandeling. Daarom lanceren wij samen met de Nederlandse Federatie voor Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) de campagne 'Kanker wacht niet tot corona voorbij is'.

Heb jij zorgen over kanker? Of klachten die je eerst niet had? Blijf daar niet mee rondlopen. Ook als je zorgen hebt over je behandeling is het goed om deze te blijven bespreken met je (huis)arts of verpleegkundige. Zo zijn er drie vragen die je kunt stellen als je behandeling, onderzoek of afspraak wordt uitgesteld of afgezegd. Kijk voor informatie en tips op kankerwachtniet.nl.

De campagne 'Kanker wacht niet tot corona voorbij is' is er om jou te helpen om in deze tijd de weg te vinden in de zorg. Zo zorgen we ervoor dat eventuele kanker zo vroeg mogelijk gevonden en zo goed mogelijk behandeld kan worden. Het is een initiatief van een samenwerkingsverband van kankerpatiëntenorganisaties en organisaties van zorgverleners die kanker behandelen.

Bij klachten niet wachten!

Er zijn allerlei signalen waaraan borstkanker kan worden herkend. Zoals een dikke ader, verandering van vorm of een ingetrokken tepel. Deze dingen hoeven niet per se op borstkanker te wijzen, maar het is goed om er alert op te zijn. Zie of voel je verandering aan je borst, zoek dan contact met de huisarts. Deze zorg gaat namelijk gewoon door. Krijg je daar geen gehoor? Bel of mail ons!

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!