De Monitor Borstkankerzorg is vernieuwd!

Als je borstkanker hebt, is het goed om na te denken waar je behandeld wilt worden. Je kan namelijk zelf de keuze voor een ziekenhuis maken. Wil je graag naar een ziekenhuis in de buurt? Of vind je andere kenmerken belangrijk? Via de Monitor Borstkankerzorg van Borstkankervereniging Nederland vind je betrouwbare informatie over de borstkankerzorg die geboden wordt in ziekenhuizen in Nederland. Bijvoorbeeld het aantal operaties dat een ziekenhuis jaarlijks uitvoert, informatie over borstreconstructie en doorlooptijden. Vanaf vandaag is een nieuwe versie van de Monitor beschikbaar.

De Monitor kan je helpen bij het kiezen voor een ziekenhuis. Je kunt zoeken op locatie of naam van het ziekenhuis, ziekenhuizen vergelijken en ook de details bekijken van een specifiek ziekenhuis. Daarbij maken we gebruik van openbare kwaliteitsindicatoren. Dat zijn gegevens over ziekenhuizen die jaarlijks betrouwbaar in kaart worden gebracht. Wij zetten deze gegevens in samenwerking met Mediquest in een overzicht, zodat iedereen openbare informatie over borstkankerzorg eenvoudig, toegankelijk en begrijpelijk kan lezen.

Vorig jaar lieten we weten dat de Monitor Borstkankerzorg en het roze lintje gingen stoppen. Er waren te weinig ziekenhuizen die hun gegevens met de Monitor wilden blijven delen, waardoor wij ons genoodzaakt zagen om de Monitor in de huidige vorm te beëindigen. Gelukkig kunnen we door de openbare indicatoren toch informatie met patiënten delen. Ook hebben we extra uitleg toegevoegd. Helaas ontbreken de patiëntervaringen, deze zouden we in de toekomst graag weer willen toevoegen.

Elk jaar wordt de Monitor Borstkankerzorg in de zomer geüpdatet en voorzien van de meest actuele informatie. Ga naar de Monitor Borstkankerzorg.

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!