Livestream 40 jaar borstkankerzorg

Borstkankervereniging Nederland/Oncogen zendt zaterdag 21 maart om 16:00 uur een programma uit over 40 jaar borstkankerzorg, met verhalen van deskundigen, (ex-)patiënten en naasten. Er wordt gepraat over uitgezaaide borstkanker, seksualiteit, erfelijke aanleg, de toekomst van de borstkankerzorg en nog véél meer! En natuurlijk blikken we kort terug op wat Borstkankervereniging Nederland de afgelopen 40 jaar heeft betekend voor mensen die met borstkanker en erfelijke aanleg te maken hebben (gehad).

Op 21 maart zouden wij ons 40-jarig jubileum vieren, met een congres in het UMC Utrecht. Nu dit niet kan doorgaan, hebben we wat anders voor jullie: een programma met verhalen van deskundigen, (ex-)patiënten en naasten. Dit wilden we live doen, maar mensen naar een studio laten komen is in verband met corona niet haalbaar. Daarom hebben zij zelf filmpjes opgenomen en naar ons gestuurd. Hier maken we een mooi, informatief programma van. Niet live dus, maar wel 100% besmettingsvrij!

Het wordt gepresenteerd door onze nieuwe directeur Cristina Guerrero Paez en bestuursvoorzitter AnneLoes van Staa. Met onder meer bijdragen van oncologisch chirurg Emiel Rutgers, dagvoorzitter Klaas van der Eerden en verpleegkundig specialist Jannet Wiegersma.

Verschillende deskundigen vertellen over de huidige stand van zaken en geven een blik op de toekomst op het gebied van borstkanker en erfelijke aanleg voor borst- en eierstokkanker. Daarnaast presenteren we de jubileumeditie van ons blad B, dat volgende week verschijnt.

Mensen die hiervoor werden geïnterviewd, vertellen hun verhaal in onze ‘semi-livestream’. Bijvoorbeeld over uitgezaaide borstkanker, seksualiteit, erfelijke aanleg, de toekomst van de borstkankerzorg en nog véél meer.

Het programma is op zaterdag 21 maart om 16:00 uur te zien via onze website www.borstkanker.nl en onze Facebookpagina.

Uitzending gemist?

Bekijk hier de uitzending terug!

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!