Europa Donna deelt update over COVID en borstkanker

BVN is onderdeel van het grotere Europese platform Europa Donna. Hier stemmen we regelmatig af wat patiëntenverenigingen binnen Europa doen en wat we van elkaar kunnen leren. Ook ontwikkelingen gericht op borstkanker volgen we elkaar. Recent heeft Europa Donna een update gedeeld over COVID en borstkanker.

Een belangrijk inzicht van Europa Donna is dat het tijd wordt dat borstkankerzorg - waar het kan - thuis wordt gegeven. Bijvoorbeeld door chemotherapie in pilvorm. Bovendien heeft de pandemie voor behandeling verzekerd die minder ingrijpend zijn en toch effectief. Zoals minder bestralingen en online spreekuren, in plaats van dat mensen naar het ziekenhuis moeten komen.

Dankzij COVID is de kracht van Europa Donna weer eens duidelijk geworden. Omdat er geleerd tussen belangenbehartigers uit verschillende landen onderling veel werd uitgewisseld, is er van elkaar. Dat blijft BVN als lid van Europa Donna zeker doen, zoals op het gebied van Europese investeringen in kankeronderzoek en gemeenschappelijk beleid gericht op de implementatie van richtlijnen. Hier lees je daar meer over.

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!