Geen steun voor Borstkankervereniging Nederland en andere patiëntenorganisaties
16.000 borstkankerpatiënten per jaar en al meer dan 40 jaar zorgen wij, vanuit Borstkankervereniging Nederland, voor hen met objectieve informatie, met lotgenotencontact en door te waken voor een goede kwaliteit van zorg en van leven.
En nu lijkt het alsof de minister ons in de steek laat. Ondanks eerdere toezeggingen en ondanks voldoende bewijs dat wij als patiëntenorganisatie grote meerwaarde hebben.
Komende donderdag vindt in de Tweede Kamer het debat over patiëntenorganisaties en het subsidiekader van 2023 plaats. De boodschap is: er komen geen middelen bij.
Daarom is het nu tijd om op te staan en duidelijk te maken waarom zonder ons de patiënt slechter af is.
Help ons en deel deze boodschap en deze brief en steun ons door de brief te mailen naar cie.vws@tweedekamer.nl
Zonder middelen kunnen wij niet meer;
- Gespreksgroepen voor uitgezaaide borstkankerpatiënten houden, patiënten die niet meer beter worden en hier enorm mee worstelen.
- Lotgenotencontact organiseren voor borstkankerpatiënten, in groepen of één op één. Want als je nog nooit eerder met borstkanker te maken hebt gehad, heb je geen idee hebt hoe zwaar je leven gaat zijn gedurende 1 tot 1,5 jaar en hoe je daarna weer een nieuw leven moet opbouwen.
- Ons sterk maken voor betere nazorg en nacontrole, of de inzet en bijwerkingen van hormoontherapie, of zelfs dat de zorg in ieder ziekenhuis hetzelfde is en niet vanwege besparingen stappen worden veranderd.
- Ons sterk maken dat geneesmiddelen snel beschikbaar zijn en er niet onnodig en oeverloos lang ( tot 2 jaar lang) onderhandelingen zijn.
- Een luisterend oor aan de telefoon zijn, of de vriendin zijn die meedenkt en adviseert over hoe je je leven weer op kunt pakken.
- Zorgen dat er onderzoek komt naar de veiligheid van implantaten, of naar onderzoek van andere manieren van screening, of naar erfelijke aanleg.
- En nog veel meer….
Zonder middelen kunnen wij er NIET meer zijn.
Steun ons en deel dit bericht!
Borstkankervereniging Nederland
Wij zijn er