Jubileumcongres Borstkankervereniging Nederland uitgesteld

In verband met het coronavirus heeft Borstkankervereniging Nederland/Oncogen uit voorzorg besloten haar jubileumcongres op zaterdag 21 maart in het UMC Utrecht uit te stellen. BVN wil haar 40-jarig bestaan met iedereen kunnen vieren, maar het coronavirus gooit voor nu helaas roet in het eten. Mensen die een verminderde weerstand hebben door de behandeling voor borstkanker, zouden mogelijk de 21ste niet kunnen komen. Voor mensen met een kwetsbare gezondheid kan een coronabesmetting een groter risico zijn dan voor anderen. Daarnaast wil BVN niet het risico lopen dat mensen door een bezoek aan het jubileumcongres ziek worden.

“Het was een moeilijk besluit. Bezoekers, sprekers, standhouders, sponsors, vrijwilligers, team en bestuur van BVN/Oncogen, iedereen keek ernaar uit om samen een mooie dag te beleven. We begrijpen dan ook dat zij misschien teleurgesteld zijn,” aldus BVN-directeur Cristina Guerrero Paez. “Het goede nieuws is dat van uitstel zeker geen afstel komt. We zoeken naar een alternatieve datum, later dit jaar, voor een jubileumcongres met hetzelfde programma.”

Livestream

BVN wil 21 maart niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom is er op 21 maart in de namiddag een livestream via de website www.borstkanker.nl. Verschillende sprekers vertellen hierin over de huidige stand van zaken en geven een blik op de toekomst op het gebied van borstkanker en erfelijke aanleg voor borst- en eierstokkanker. Hou voor het precieze tijdstip en de sprekers het nieuwsoverzicht op www.borstkanker.nl in de gaten.

600 deelnemers

BVN viert het veertigjarig bestaan met een jubileumcongres in het UMC Utrecht, voor 600 deelnemers. In drie zalen worden door middel van lezingen en patiëntenpanels drie thema’s behandeld: behandeling en diagnose, leven met en na borstkanker en erfelijke aanleg voor borst- en eierstokkanker. Daarnaast is er een parallel programma met ruimte voor ontspanning en ontmoeting. Ook wordt er een show & tell gehouden, met voorbeelden van borstreconstructie. Meer informatie: www.borstkanker.nl/jubileumcongres.

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!