Met pijn in ons hart: helaas stoppen de Amazones

Met pijn in ons hart laten we je weten dat de Amazones gaan stoppen. Per 1 april 2021 gaat deze website uit te lucht. Vanaf 4 januari kunnen er geen nieuwe berichten worden geplaatst in het forum. Het was een moeilijk besluit.

Met veel respect kijken wij terug op wat de Amazones ons allemaal hebben gebracht. Oprichters Diana Gosens en Natalie van der Vegt hadden de naam ‘Amazones’ heel goed gekozen. Het strijdbare, daar herkenden zij zich in. Net als veel vrouwen die op het forum lief en leed met elkaar deelden. Niet afwachten, maar zoeken naar informatie. Kennis en informatie delen, humor en elkaar steun geven. De Amazones hebben voor heel veel vrouwen heel veel betekend.

De tijden zijn veranderd; veel jonge vrouwen met en na borstkanker vinden elkaar via social media. Dat merken we ook aan het aantal bezoekers, dat hard terugloopt. Om de website veilig en toegankelijk te houden, moet er een behoorlijke investering worden gedaan. Dat geld is er helaas niet.

Omdat we onvoldoende kunnen garanderen dat privacygevoelige informatie door het verouderen van de website goed beschermd is, is het niet mogelijk om het forum en de teksten hierop beschikbaar te houden na 1 april. Als je teksten wilt bewaren, adviseren we je om ze voor 1 april in een Word-document te plakken.

Hier vind je informatie voor jonge borstkankerpatiënten, inclusief adressen van stichtingen, social media-accounts, fora, blogs en vlogs waar jonge vrouwen terecht kunnen.

Veel dank aan iedereen die bij de Amazones betrokken is geweest!

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!