Race for the cure: sporten voor de gezondheid van vrouwen

Loop, wandel, zwem, roei of fiets jij ook mee? Van 26 september tot en met 10 oktober hopen wij zoveel mogelijk mensen op de been te krijgen voor de bewustwording voor borstkanker én om geld op te halen voor Borstkankervereniging Nederland. Zo kunnen wij meer doen voor iedereen die met borstkanker te maken heeft, of leeft met de gevolgen daarvan.

Borstkanker is wereldwijd de meest voorkomende kankersoort bij vrouwen. In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker. Jaarlijks krijgen ongeveer 130 mannen deze ziekte. Wij gunnen hen de beste behandeling, goede informatie en steun. Wil jij hieraan bijdragen? Doe mee met ‘Race for the cure’; het grootste sportevent van Europa! Rennen, wandelen, fietsen, zwemmen, skeeleren, wat je wilt. De opbrengst gaat voor 80 procent naar Borstkankervereniging Nederland. De overige 20 procent is voor het organiseren van het evenement en om binnen Europa andere projecten te financieren in landen waar de borstkankerzorg nog niet goed geregeld is.

Wat doen wij met de opbrengst?

We zorgen dat mensen elkaar fysiek en digitaal door het hele land in een veilige en vertrouwde omgeving kunnen ontmoeten door middel van lotgenotencontact. We zorgen dat borstkankerpatiënten via ons alle informatie vinden die ze nodig hebben om beslissingen te nemen, bijvoorbeeld over hun behandeling. Én we zorgen dat de borstkankerzorg gericht is op de mens achter de patiënt. Dit laatste betekent dat we helpen bij onderzoeken, meepraten in ziekenhuizen en aan tafel zitten bij beleidsmakers. Extra financiële steun helpt ons ook om bijeenkomsten te organiseren, zodat lotgenoten samen kunnen sporten.

Wil je meedoen?

Meedoen aan Race for the cure kan individueel óf met je eigen team, wel zo gezellig! In verband met de coronamaatregelen organiseren wij geen groot fysiek event, maar kan je meelopen in je eigen tempo, op je eigen moment in je eigen omgeving, al dan niet in een kleinere groep.

Deelname kost 10 euro per persoon. Kijk hier voor meer informatie.

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!