Wij zijn er voor jou! Zoals met onze belangenbehartiging over gevolgen van bestraling

‘Wij komen voor je op’, zeggen wij geregeld als Borstkankervereniging Nederland. Dat betekent dat we de belangen behartigen voor mensen met en na borstkanker, erfelijke aanleg en hun naasten. Soms is dat heel zichtbaar. Bijvoorbeeld als we bij een staatssecretaris of minister op bezoek gaan. Soms vindt het meer plaats achter de schermen, omdat het tijd nodig heeft. 

Belangenbehartiging en verbetering van zorg gaan vaak niet over één nacht ijs, maar stap voor stap komen we verder. Zoals bij ons streven dat borstkankerpatiënten goede voorlichting krijgen over bestraling en de mogelijke gevolgen daarvan. Door de verhalen uit onze achterban en de B-force uitvraag, weten we dat dit niet altijd goed gaat; Bijna de helft van de borstkankerpatiënten (47%) mist dit soort informatie over bestraling.

We spraken hierover op een symposium voor radiotherapeuten, gingen erover met ze in gesprek en organiseerden een tweedaagse workshop om samen oplossingen te bedenken die tot verbetering leiden. Uiteindelijk hebben we nu gezamenlijk een subsidieaanvraag gedaan voor een keuzehulp, om zo de voorlichting over bestraling en de gevolgen daarvan te verbeteren. Met als doel dat patiënten minder last hebben van bijwerkingen als gevolg van het vaker weglaten van bestraling, of beter in staat zullen zijn om met hun bijwerkingen om te gaan. Meer kwaliteit van leven dus voor borstkankerpatiënten. Precies wat we graag willen.

Wil jij ook dat de belangen voor (ex-)borstkankerpatiënten worden behartigd? Steun ons dan!

Doe een donatie of word lid

Eerdere nieuwsberichten lezen over dit belangenbehartigingsonderwerp?

Borstkankerpatiënten krijgen te weinig informatie over bestraling

Betere voorlichting over bijwerkingen en late gevolgen van behandelingen

Gevolgen van radiotherapie: "Alles komt bij elkaar"

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!