Zij aan zij: Damanja en Jolijn

zij aan zij damanja

Damanja en Jolijn ontmoetten elkaar door borstkanker. Ze kregen het allebei op jonge leeftijd. Via social media kwamen ze met elkaar in contact, samen met nog drie andere lotgenoten.

Damanja vertelt: “We werden een hecht groepje, het was fijn om te kunnen sparren met meiden van mijn eigen leeftijd. Jolijn en ik werden dikke maatjes, we hadden een heel sterke band.” Hadden, inderdaad, want Jolijn overleed helaas een jaar geleden. Damanja: “Ik vertel dit verhaal ter ere van haar. We hebben zó veel dingen gedaan samen. We deelden lief en leed met elkaar.”

Met Damanja gaat het gelukkig goed. Ze kon Jolijn nog voordat zij overleed vertellen dat ze in verwachting was. “Ik heb ons kindje naar haar vernoemd. Ik vond het belangrijk dat ze wist dat ik haar nooit zal vergeten. Ze was voor ons een dierbaar persoon!”

Te kort

De vriendschap voor het leven was helaas veel te kort. De behandelingen tegen borstkanker konden Jolijn niet beter maken. Damanja: “Het is ongelooflijk hard dat zij niet meer beter werd. Je staat machteloos. We wisten dat we vroeg of laat afscheid van elkaar moesten nemen.” Jolijns sterfdag is nu bijna een jaar geleden. “Ik denk nog elke dag aan haar en aan wat we samen meemaakten. Het zijn warme herinneringen.”

Eerbetoon

Jolijn zit voor altijd in ons hart en we zullen haar daarom ook nooit vergeten. Veel momenten hebben we zij aan zij beleefd en dit komt deze maand, precies een jaar nadat zij stierf, weer levendig terug. Wat ik graag nog tegen haar zou willen zeggen is dit: ‘Dankbaar ben ik voor de vriendschap die jij met je meebracht Jolijn. Ik vertel dit daarom als eerbetoon aan jou. Ik koester al onze mooie momenten en herinneringen die wij samen hebben gemaakt.’

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!