Help mee als bedrijf

Help mee als bedrijf

Help mee als bedrijf

Wist je dat 1 op de 7 vrouwen borstkanker krijgt? Dat is een aantal om stil van te worden. Het kan een van je vriendinnen zijn of een collega. Telt jouw organisatie 50 medewerkers, dan krijgen er gemiddeld 7 borstkanker.

Borstkanker is de meest voorkomende kankersoort. 1 op de 10 patiënten is jonger dan 45 jaar. Stel je voor: je staat midden in het leven. En ineens is álles anders. Gelukkig is 88% van de vrouwelijke patiënten er vijf jaar na de diagnose nog. Maar bij 66% heeft borstkanker gevolgen voor het werk. Wij zetten alles op alles voor een succesvolle ‘comeback’. Maar jouw hulp is onmisbaar.

Borstkankervereniging Nederland heeft een programma om bedrijven te helpen bij het in gesprek komen en blijven met kankerpatiënten: de Comeback Academie. Als patiëntenorganisatie kennen wij de ervaring van duizenden mensen. We weten wat wel en niet werkt. Dit willen we graag met werkgevers en werknemers delen. Naast die ervaring met dit onderwerp hebben wij in ons netwerk contacten met verschillende gespecialiseerde organisaties, die kunnen helpen bij re-integratie naar werk.

Het is voor iedere patiënt belangrijk om het leven zo goed mogelijk weer op te pakken, ook op het gebied van werk. De ervaring leert dat dit, om verschillende redenen, toch vaak heel lastig is. 

De Comeback Academie heeft als doel om mensen die door borstkanker geraakt zijn helpen er weer toe te doen, weer mee te doen. Wat kunnen wij bieden met de comeback academy?

Wat biedt de Comeback Academie voor werkgevers? 

 • Trainingen vanuit ervaringsdeskundigheid; kanker en nu ? Wat te doen als werkgever en werknemer? 
 • Workshops op maat voor groepen; Hoe maak je kanker bespreekbaar? Wat zeg je wel en wat zeg je niet? 
 • Advies op maat, individueel. Dit is wederom op ervaringsdeskundigheid gebaseerd, niet ter vervanging van. Deze bieden wij ook aan Arbo diensten aan.
 • Events voor patienten; om bij elkaar te komen, voor (h)erkenning. Deze worden door het jaar heen gepland.
 • Toolkit voor werkgevers (in ontwikkeling)

Wil je meer weten? Stuur een mail naar info@borstkanker.nl onder vermelding van 'bedrijven, dan nemen wij contact op.

Is de Comeback Academie in jouw bedrijf niet nodig, maar wil je BVN wel steunen? Weet dan dat jouw bijdrage aan ons werk ons enorm helpt!

Doneer

Wat kun je nog meer doen?

Wat kunnen we doen met jouw steun?

 • Regionale voorlichting uitbreiden over borstkanker en de gevolgen.
  Projectkosten € 25.000,-
 • Nieuwe regionale lotgenotengroepen starten voor mensen met uitgezaaide borstkanker.
  Projectkosten € 10.000,-
 • Bewustwordingscampagne lanceren over het belang van zelfonderzoek voor middelbare scholieren.
  Projectkosten € 50.000,-
 • Publiekscampagne voeren over de erfelijke en familiaire aanleg voor borstkanker.
  Projectkosten € 50.000,-

Wat krijg je van ons terug?

Allereerst: onze grote dank. Want met jouw steun kunnen we voor die duizenden borstkankerpatiënten die er elk jaar bijkomen verschil maken. We kunnen structureel bijdragen aan kennis over re-integratie. Belangrijk, want als we beter van elkaar weten hoe het gaat, ontstaat er begrip en ruimte. Dan ontstaat een open en veilig werkklimaat, waarin de draad weer oppakken een stuk makkelijker gaat.

De voordelen voor je bedrijf

Afhankelijk van het type steun, bieden we bijvoorbeeld:

 • Een communicatietoolkit
 • Uitnodigingen voor bijeenkomsten met het netwerk
 • Toegang tot onze workshops
 • 1x per jaar een stukje in onze nieuwsbrief
 • Een BVN-certificaat voor een zichtlocatie in je bedrijf

Deze bedrijven steunen ons al

pink ribbon logo
roparun logo
mostwantit logo
logo a beautful story
logo volle maan
Cristina

​​​​​​​Meer weten over manieren om te steunen?

Wil je meer weten over manieren om ons te steunen? Neem dan contact op met Cristina Guerrero Paez, directeur BVN, via 030-2917222 of mail naar guerrero@borstkanker.nl.

Over deze website

ablerz-logo

Ablerz is digitaal partner van Borstkanker vereniging Nederland. Ablerz is een professioneel internetbureau dat maatschappelijk ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. Bent u geïnteresseerd in een website voor uw maatschappelijk verantwoorde organisatie? Informeer dan naar onze speciale kortingsregeling

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!