Wet verbetering poortwachter

Wet verbetering poortwachter

Wet Poortwachter

Als je je ziekmeldt, krijg je te maken met de ‘Wet verbetering poortwachter’. Er start een traject dat twee jaar kan duren. In deze periode hebben jij en je werkgever een aantal plichten.

Er gelden regels als je ziek bent. Bijvoorbeeld wat je moet doen als het weer beter met je gaat. Of wat je doorgeeft als je op vakantie wilt tijdens je ziekte. Samen met je werkgever moet je je houden aan een strakke planning met verschillende deadlines. Dit noemen we de ‘Wet verbetering poortwachter’.

De planning of het stappenplan maak je samen met je werkgever en de bedrijfsarts. Op de website van het Kenniscentrum Werk & Kanker lees je meer over deze stappen. Of bekijk de Roadmap Werkkracht bij kanker voor een overzicht.

Op de website van het UWV kun je zelf de datum van jouw ziekmelding in het stappenplan invullen. Vervolgens rekent het UWV voor jou uit op welke data je de stappen moet doorlopen.

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!