Gesprekshulp uitgezaaide borstkanker

Gesprekshulp uitgezaaide borstkanker

De gesprekshulp is een pdf waarin je zelf essentiële informatie over de diagnose, mogelijke behandelingen en de voor- en nadelen daarvan kunt noteren. Er is ook een pagina waar je de contactgegevens van jouw belangrijkste contactpersonen in het ziekenhuis kunt noteren en je consulten kunt bijhouden. Tenslotte is er ruimte om aan de hand van een aantal vragen stil te staan bij hoe je je voelt en wat je het meest bezighoudt.

De pdf – die je digitaal kunt invullen of kunt printen om de pagina’s met de hand in te vullen -  heeft de functie van een dagboek of logboek waarin je voor een langere periode belangrijke informatie noteert over je ziekte, hoe je je voelt en wat je bezig houdt. Het is bedoeld om overzicht en grip te krijgen in je situatie en beter voorbereid te zijn op gesprekken met je arts over mogelijke behandelingen.

Je kunt de gesprekshulp digitaal invullen. Als je de pagina’s print en met de hand invult, kun je elke gewenste pagina opnieuw printen zodra deze vol is. Op elke pagina is een invulveld voor de datum. Zo kun je een eigen map aanleggen met jouw eigen dagboek/logboek.

Wanneer je te horen krijgt dat je uitgezaaide borstkanker hebt komt er veel op je af. Curatieve zorg (gericht op genezing) is uit beeld en je komt terecht in het proces van palliatieve zorg. Er is veel onzekerheid over hoe het nu verder moet en je komt steeds weer voor keuzes te staan. Om in deze fase te ondersteunen heeft Borstkankervereniging Nederland (BVN) deze gesprekshulp ontwikkeld in nauwe samenwerking met ervaringsdeskundigen van de Expertgroep Uitgezaaide borstkanker.

Evaluatie

In onze evaluatie vind je per onderwerp de plus- en minpunten over de Gesprekshulp Uitgezaaide borstkanker. Deze kun je in gedachten houden als je de gesprekshulp gaat gebruiken of ze kunnen je helpen om te bepalen of deze tool iets voor je is.

Bekijk de evaluatie

Voor wie

Voor vrouwen en mannen met uitgezaaide borstkanker.

Waarvoor te gebruiken

De gesprekshulp heeft de functie van een dagboek of logboek en kan helpen om je gedachten te structureren, feiten over je ziekte en mogelijke behandelingen op een rijtje te zetten en zo meer grip en overzicht te krijgen over je situatie. Dit kan ervoor zorgen dat je beter voorbereid bent op gesprekken met je zorgverleners over de behandelingen en behandelkeuzes.

Vorm

PDF-bestand

Kosteloos

Ja

Taal

Nederlands

Ga naar de gesprekshulp

BVN logo
Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!