Afschaling borstkankerzorg: wat gaat er goed en wat kan beter?

Minister Van Ark voor Medische Zorg meldde op 22 december dat alle planbare reguliere zorg in ziekenhuizen en zelfstandige klinieken wordt gestaakt, om personeel vrij te maken voor de behandeling van coronapatiënten. Tijd om de balans op te maken: het lijkt erop dat de borstkankerzorg nog doorgaat.

Afgelopen weken verschenen er veel berichten over de noodgedwongen afschaling van de zorg. Oók van de zorg voor kankerpatiënten. Veel (ex-)borstkankerpatiënten schrokken daarvan. Wij ook. We begrijpen dat ziekenhuizen door COVID-19 zorg en behandelingen tijdelijk moeten aanpassen, maar ondertussen willen we natuurlijk ook graag dat borstkankerpatiënten en mensen met erfelijke aanleg zo goed mogelijke geholpen worden. Daarom vroegen wij aan de NABON (Nationaal Borstkankeroverleg Nederland) wat de situatie is voor de borstkankerzorg in diverse ziekenhuizen.

Het lijkt erop dat deze vooralsnog doorgaat. Het is soms wel puzzelen met de capaciteit, maar wij hebben nog geen geluiden gehoord over afschaling van borstkankerzorg. Waar ziekenhuizen aan hun maximale capaciteit zitten en geen borstkankerpatiënten en mensen met erfelijke aanleg kunnen helpen, verwijzen ze door naar andere ziekenhuizen. Goed om te horen en we blijven in nauw contact met NABON over wat de stand van zaken is.

Vul onze peiling in

Heb jij een andere ervaring? Of wil je juist delen wat er bij jou goed gaat, nu de zorg door COVID-19 onder druk staat? Vul onze online peiling in. Ken je iemand die een goede of slechte ervaring had? Dan mag je ook namens deze persoon de peiling invullen. Dankzij jouw inbreng kunnen we samen met de ziekenhuizen en de NABON blijven monitoren hoe de zorg verloopt.

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!