Andere zorgverzekering? Lees onze tips!

Elk jaar kun je overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Dit kan tot en met 31 december. Je hebt dan tot 31 januari 2022 de tijd om een nieuwe zorgverzekering te kiezen. Je bent dan met terugwerkende kracht vanaf 1-1-2022 verzekerd. Alle zorgverzekeraars zijn voor het einde van het jaar verplicht alle informatie over hun zorgvergoedingen en ook over welke zorgverleners er zijn gecontracteerd, openbaar te maken. Dit geeft je de mogelijkheid een andere zorgverzekering te kiezen. 

Elk jaar kun je overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Dat je borstkanker hebt of hebt gehad, hoeft geen bezwaar te zijn. Voor de basisverzekering geldt namelijk een acceptatieplicht. Bijna alle zorg die je nodig hebt voor de behandeling van borstkanker zit in het basispakket. Wel valt deze zorg veelal onder het eigen risico dat je hebt van 385 euro. De eerste 385 euro van de kosten die je maakt in een jaar zijn dus voor eigen rekening. Het maakt niet uit voor welk onderdeel van de behandeling dit is, het kan zijn voor een controle, maar ook voor medicijnen of een haarwerk.

Alle zorg buiten het ziekenhuis, denk aan fysiotherapie en oefentherapie, komen voor rekening van de aanvullende verzekering. Tenzij er een opname in het ziekenhuis is geweest, dan wordt de nabehandeling vanaf de 21e behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Dat wil zeggen dat de eerste 20 behandelingen of uit de aanvullende verzekering, of zelf bekostigd moeten worden. Hou hier bij het kiezen van de verzekeraar goed rekening mee.

Lees hier onze tips.

 

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!