Collectieve actie tegen Allergan-borstimplantaten

Allergan-borstimplantaten hebben een zeldzame vorm van lymfeklierkanker (ALCL) veroorzaakt bij zeker 52 Nederlandse vrouwen met implantaten van Allergan. Deze implantaten (Biocell) zijn sinds 2018 in Europa verboden omdat ze een zeldzame vorm van lymfeklierkanker kunnen veroorzaken. In Nederland hebben tienduizenden vrouwen deze borstimplantaten gekregen. Bureau Clara Wichmann is van plan om met steun van Stichting SVS/Meldpunt Klachten Siliconen een collectieve actie tegen farmaceut Allergan te starten.

Iedereen die getextureerde (ruwe) borstimplantaten heeft van de farmaceut Allergan (McGhan en Inamed) kan zich aanmelden voor deze collectieve rechtszaak. Weet je niet welk type implantaten je hebt ontvangen? Neem dan contact op met je arts. Op de website van Bureau Clara Wichman vind je meer informatie. 

De kans dat je ALCL krijgt door borstimplantaten is overigens klein: 0,014%. Meestal is het goed te behandelen. Voor de vrouwen die dit overkomt, is het natuurlijk ontzettend naar. 

Wij pleiten er al jaren voor dat fabrikanten van implantaten aansprakelijk gesteld zouden moeten worden voor de schadelijke gevolgen van implantaten. Wij steunen de actie voor een collectieve rechtszaak van Bureau Clara Wichmann dan ook van harte!

Lees meer over ALCL en andere vragen over implantaten in ons artikel.

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!