De regel van 3: ken jij je borsten al?

regel van drie banner

Het is vandaag 3 mei, tijd voor de start van onze vernieuwde campagne ‘De regel van 3’ voor zelfonderzoek van je borsten. 

Borstkanker is de meest voorkomende kankersoort onder vrouwen: 1 op de 7 vrouwen krijgt er ooit mee te maken. Gelukkig is er vaak veel mogelijk als je er tijdig bij bent. Het helpt om regelmatig je borsten controleren. Veel vrouwen weten dit wel, maar vaak denken ze er niet aan. Ook weten ze niet altijd hoe ze hun borsten moeten controleren.  

Daarom heeft Borstkankervereniging Nederland (BVN) de campagne ‘De Regel van 3’ gestart om vrouwen bewust te maken van het doen van zelfonderzoek. Elke derde van de maand herinneren wij vrouwen eraan om hun borsten te controleren.

Waarom 'De regel van 3'?

BVN helpt je bij het doen van zelfonderzoek door 3 regels mee te geven: 

de regel van 3 vertelt hoe je zelf je borsten checkt

Afbeelding verwijderd.

Als je goed kijkt, zit er in het getal 3 een paar borsten verstopt. Je moet de 3 gewoon een kwartslag draaien. En als je dat eenmaal ziet, dan blijf je het zien. Zo wordt het getal 3 een geheugensteuntje om jezelf regelmatig te onderzoeken. 

Wil jij jouw borsten checken met ‘De regel van 3’? Houd dan rekening met het volgende: 

  • Het checken van je borsten hoeft niet elke maand. Kijk wat voor jou een fijn regelmatig moment is. 

  • Ben je ongesteld? Dan is het advies om in de week na je ongesteldheid je borsten te onderzoeken. 

Lees hier meer over de campagne 'De regel van 3'.

Of lees meer informatie over zelf onderzoek op onze website.

Deze campagne is na overleg met het Nederlands Huisartsen Genootschap aangepast om de boodschap sterker over te brengen.

 

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!