Mensen met medische indicatie krijgen voorrang op vaccinatie tegen het coronavirus

Goed nieuws voor alle kwetsbare mensen, waaronder borstkankerpatiënten. Op 20 april 2021 is besloten dat mensen met medische indicatie voorrang krijgen in het vaccinatieprogramma. Alle mensen jonger dan 60 (en vanaf 18 jaar) met een medisch risico worden in groepen in de loop van de eerste week van mei uitgenodigd voor de eerste prik (Pfizer of Moderna).

De vaccinatie zal verlopen via de procedure die bij de griepprik wordt gehanteerd. De huisarts maakt de selectie en de GGD draagt zorg voor de vaccinatie.

Let op: in principe staat borstkanker expliciet vermeld op de grieppriklijst. Maar neem voor de zekerheid toch contact op met je huisarts om uitgenodigd te worden voor de vaccinatie tegen het coronavirus.

Als je via de route van medische indicatie wordt gevaccineerd dan krijg je een RNA-vaccin (Pfizer of Moderna). Er is een kleine kans om sneller een vaccin te krijgen (AstraZeneca) en dat is via de route van spillage (vaccins die aan het einde van de dag over zijn bij de huisarts of GGD). Ook hiervoor moet je je melden bij de huisarts.

Heb je vragen over vaccinatie in relatie tot je behandeling, neem dan contract op met je behandeld arts of bekijk onze Q&A.

Meer informatie over de procedure vind je op de website van de Rijksoverheid.

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!