In ontwikkeling: Portal Mijn B-traject

nieuw portaal voor borstkankerpatienten

BVN is samen met de organisatie Brightfish bezig met de ontwikkeling van een digitaal portaal voor borstkankerpatiënten. Dit nieuwe portaal heeft drie subdoelen:

  • In de eerste plaats is het bedoeld om patiënten door hun traject te leiden: wat wil je allemaal weten als je net je diagnose hebt gekregen? Wat zijn de stappen daarna? Welke keuzes heb je en waar kies je dan voor? Als je je voor het portaal hebt aangemeld, krijg je precies die informatie te zien die past bij de fase van het traject waar jij in zit.

  • Ook vind je er (geanonimiseerde) informatie over andere patiënten, die in eenzelfde traject zitten. Dit kan je bijvoorbeeld helpen bij het maken van keuzes in je behandelingen (denk aan: kozen andere vrouwen voor een borstbesparende operatie of een amputatie, wel of geen reconstructie, enzovoort).

  • Tenslotte zitten door het portaal heen de zogenaamde PROMs-vragenlijsten. PROM staat voor Patient Reported Outcome Measures (uitkomsten die de patiënt zelf rapporteert).  Omdat jij het portaal doorloopt in de voor jou meest logische route, komen die vragenlijsten over hoe je je voelt (bijvoorbeeld pijn, vermoeidheid, emoties) voor jou op een logisch moment aan bod. Deze informatie is ook heel belangrijk voor behandelaars.

We verwachten dat dit portaal jou als patiënt helpt om inzicht te krijgen in hoe je behandeling en de tijd daarna kan verlopen. Ook help je toekomstige patiënten, door de vragenlijsten in te vullen. Zij krijgen hierdoor een beeld van wat ze kunnen verwachten welke impact de behandeling op hun leven kan hebben.

De lancering van Mijn B-traject is in oktober van 2023. Voor de start wordt het systeem uitgebreid getest op functionaliteit en begrijpelijkheid.

 

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!