Gespreksgroepen uitgezaaide borstkanker van Borstkankervereniging Nederland gaan internationaal

Borstkankervereniging Nederland organiseert op verschillende plekken in Nederland gespreksgroepen voor mensen met uitgezaaide borstkanker. Het internationale platform ABC Global Alliance verkoos onze gespreksgroepen uit 28 Europese inzendingen tot een van de beste voorbeelden om toegankelijk lotgenotencontact te organiseren. Daar zijn we erg trots op!

Jaarlijks krijgen circa 17.300 mensen borstkanker. Van hen krijgt 1 op de 5 te maken met uitzaaiingen op afstand. Soms is het moeilijk om er met je partner, familie en vrienden over te praten. Met lotgenoten is dat anders; zij weten wat je doormaakt. Daarom organiseren wij in samenwerking met ziekenhuizen, inloophuizen en Coach Connect gespreksgroepen voor mensen met uitgezaaide borstkanker.

Onze gespreksgroepen zijn samen met vier andere initiatieven door het internationale platform ABC Global Alliance verkozen tot goed voorbeeld van hoe je laagdrempelig en toegankelijk lotgenotencontact kunt organiseren. Het ABC platform is er om de borstkankerzorg voor mensen met uitgezaaide borstkanker wereldwijd te verbeteren. Ze maakten de toolkit ‘Hard to reach communities’ waarin onder andere de vijf initiatieven zijn opgenomen. In de toolkit staat onze aanpak van de gespreksgroepen, zodat andere internationale patiëntenorganisaties hier inspiratie uit kunnen halen en ons voorbeeld kunnen volgen.

“De verschillende perspectieven bij gespreksgroepen zijn uniek. Binnen de bijeenkomsten ervaren deelnemers wederzijdse erkenning, maken ze gebruik van elkaars sterktes en verschillen en leren ze van en met elkaar.” - Mirjam Velting, belangenbehartiger uitgezaaide borstkanker

In juni zal onze belangbehartiger Mirjam Velting het initiatief ook toelichten tijdens het webinar ‘Belangenbehartigers uitgezaaide borstkanker’ van Europa Donna.

Meer informatie

Op dit moment zijn er op drie verschillende locaties in Nederland gespreksgroepen. Komende jaren hopen we de locaties uit te kunnen breiden. Lees hier meer over de gespreksgroepen.

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!