Boekenclub

BVN Boekenclub

Boeken

Er worden regelmatig boeken geschreven door mensen die borstkanker hebben gehad of hier erfelijke aanleg voor hebben. Ook verschijnen er boeken voor en door naasten en voor kinderen. We brengen deze boeken graag onder de aandacht via onze boekenclub.

De BVN boekenclub bestaat uit twaalf leden die bij de verschijning van een nieuw boek een recensie schrijven. Zo kan jij op een makkelijke manier zien of het boek bij jou past. Lees hieronder de recensies van verschillende boeken en auteurs (op alfabetische volgorde).

Anna van Wittenberghe - Het borstkankerhandboek

Het borstkankerhandboek is geschreven voor patiënten en naasten die op zoek zijn naar antwoorden op alle mogelijke vragen rondom borstkanker.
Recensie geschreven door Jorika Wynants. Lees hier de recensie.

Anneloor van Heemstra & Lenneke Hoope - Dingen die erger zijn

Mooie, indringende illustraties en rake teksten nemen de lezer mee naar een jaar uit het leven van Lenneke, vanaf het moment dat zij op 37-jarige leeftijd de diagnose borstkanker krijgt.
Recensie geschreven door Noortje van Willigen. 
Lees hier de recensie.

Corien van Zweden - Borsten

‘Borsten’ bevat de verhalen die van Zweden, zoals ze in haar proloog zegt, bij het afscheidsdiner van haar linkerborst had kunnen vertellen. Het boek is de toespraak die ze nooit heeft gehouden.
Recensie geschreven door Karin Bouwens. Lees hier de recensie.

Else-Marieke van der Heiden

Rode tranen vertelt het verhaal van een jonge moeder die geconfronteerd wordt met borstkanker. De schrijfster, Else-Marieke van der Heiden, maakt de lezer op een geheel eigen wijze deelgenoot van de rollercoaster waarin zij, maar ook haar gezin en omgeving  terecht zijn gekomen. Lees hier de recensie.

Eva Visser - Huisje, boompje...borstkanker

In Huisje, boompje… borstkanker beschrijft Eva Visser in dagboekvorm hoe ze als jonge vrouw te maken krijgt met borstkanker. Door een nalatige arts liep ze een jaar lang rond met de ziekte voordat ze behandeld werd.
Recensie geschreven door Karin Bouwens. Lees hier de recensie.

Ingrid de Groot - Witte raaf

De witte raaf is het vervolg op het boek ‘het diagnosetraject’. Ingrid beschrijft in een dagboekvorm de periode van eind 2017 tot begin 2020, waarin zij zoekt naar een diagnose voor haar terugkerende klachten die een grote impact hebben op haar dagelijks leven.
Recensie geschreven door Daphne Witzel. Lees hier de recensie.

Irene Witmajer - Bitter & Zuur: de smaak van 2020

In 'Bitter & Zuur: de smaak van 2020' beschrijft Irene Witmajer het ziekteproces van Nina, die in 2020 vlak voor de uitbraak van corona de diagnose borstkanker krijgt. Het boek is in dagboekvorm geschreven en wordt verteld vanuit ‘ik’.
Recensie geschreven door Karin Bouwens. Lees hier de recensie

Iris Lemeare - Fuck, ik heb kanker

Het boek ‘Fuck, ik heb kanker’ is een waargebeurd verhaal van en over Iris, een Nederlandse vrouw van in de veertig waarbij borstkanker werd geconstateerd.
Recensie geschreven door Annemary Mientjes. Lees hier de recensie.

Jaap Luikenaar - Man op de mammapoli

Jaap is de partner van Helma en beschrijft in het boek ‘Man op de mammapoli’ zijn kant van het verhaal van Helma’s borstkankertraject. Een echte aanrader voor partners van borstkankerpatiënten.
Recensie geschreven door Noortje Antonis. Lees hier de recensie.

Kitty Trepels van Mil - Waterval, tien jaar leven met kanker

Kitty, theatermaakster en schrijfster van het boek, leefde al jaren met angst voor kanker. Borstkankerfobie noemt ze het. In 2010 krijgt ze zowaar zelf de diagnose borstkanker.
Recensie geschreven door Lettie Vaatstra. 
Lees hier de recensie.

Linda Huijsmans, Eke Mannink & Grieteke Meerman - Leven met tegenslag

Een interview met veertig mensen die een zware tegenslag hebben gehad en de manier waarop zij daarmee om zijn gegaan, dat lees je in ‘Leven met tegenslag’.
Recensie geschreven door Lettie Vaatstra. 
Lees hier de recensie.

Lottie van Starkenburg - Energiek leven

‘Energiek leven’ is een boek waarin wordt uitgelegd wat er gebeurt wanneer mensen door een chronische aandoening langdurig vermoeid zijn.
Recensie geschreven door Jorika Wynants. Lees hier de recensie.

Marjolijn de Haan - Blij dat ik kanker kreeg

Het boek Blij dat ik kanker kreeg van Marjolijn de Haan is een autobiografie. Marjolijn beschrijft op gedetailleerde en openhartige wijze over de weg die ze heeft afgelegd sinds het moment dat ze enkele jaren geleden de diagnose borstkanker kreeg.
Recensie geschreven door Noortje van Willigen. 
Lees hier de recensie.

Monique Mulders & Jikke Göbel - Hallo ik ben nog niet dood

Het boek beschrijft de periode van de diagnose tot twee jaar na de laatste chemo. Bijzonder is dat niet alleen het verhaal van Monique aan de orde komt, maar ook hoe familie en vrienden het proces ervaren hebben.
Recensie geschreven door Poulien Pomstra. 
Lees hier de recensie.

Nathalie van Dam - Kanker. Cadeau van het leven

‘Kanker. Cadeau van het leven’ is een autobiografisch verhaal waarin de impact die de diagnose borstkanker op het leven heeft openhartig wordt beschreven.
Recensie geschreven door Ingeborg Jansen. Lees hier de recensie.

Romina Plomp - Toen roze nog gewoon een kleur was

Het boek ‘Toen roze nog gewoon een kleur was’ is een waargebeurd verhaal van en over Romina, een Nederlandse vrouw van vierenveertig jaar. Ze is een single moeder met een puberzoon. In februari 2020 werd een hormoongevoelige (kwaadaardige) tumor geconstateerd. 
Recensie geschreven door 
Annemary Mientjes. Lees hier de recensie.

Sytske Frederika - Dag nacht licht toch

'Dag nacht licht toch' is een essay over de lach. Het verhaal wordt afgewisseld met onder meer een dialoog van twee artsen die een biopt afnemen en een monoloog van Sytskes huisarts.
Recensie geschreven door Noortje Antonis. Lees hier de recensie.

 Sytske van Koeveringe - Vrouw doet dit, dat-

Het boek 'Vrouw doet dit, dat- is een persoonlijk dagboek waarin Sytske dialogen opschrijft en de lezer meeneemt bij alle emoties die ze tegenkomt in het leven, waaronder bij haar diagnose borstkanker.
Recensie geschreven door Jorika Wynants. Lees hier de recensie.

Tineke Toet - De koningin met de 7 pruiken

‘De koningin met de 7 pruiken’ is een onderdeel van de ‘Hoe vertel ik het-reeks’. Een reeks boeken die helpt om lastige onderwerpen met jonge kinderen bespreekbaar te maken. Dit boek gaat over kanker.
Recensie geschreven door Ingeborg Jansen. Lees hier de recensie.

Trodessa Barton - De zin van de dood

Het boek 'De zin van de dood' maakt je niet somber over de dood, maar doet je inzien dat je moet leven naar je eigen inzichten over dat leven. Dit naar aanleiding van de eigen ervaringen van de schrijfster en de 54 mensen die zijn geïnterviewd. Het boek is bedoeld ter inspiratie om over je eigen sterfelijkheid na te denken.  
Recensie geschreven door Lettie Vaatstra. Lees hier de recensie.

Boek aanmelden

We houden deze pagina graag actueel. Heb jij onlangs een boek uitgebracht? Laat het ons weten via communicatie@borstkanker.nl en misschien lees je binnenkort een recensie van jouw boek op deze pagina.

Steun
Pagina

Steun ons

Draag je Borstkankervereniging Nederland een warm hart toe? En wil je ons steunen? Dat kan. We zijn met alle vormen van hulp enorm blij!